Ken je dat? Je weet heel goed waar je niet blij mee bent op je werk, waar je van baalt en wat je graag anders zou willen. Je bent kritisch naar jezelf en vindt dat je beter zou moeten presteren. En soms merk je ineens op dat je zelfs dat je aan het klagen bent geslagen.

Niet klagen, maar…

Een kritische houding en klagen verpest alles wat je aan het creëren bent. Kijk maar wat er gebeurt: je haalt jezelf iedere keer onderuit en je gaat je steeds slechter voelen. Als je ontevreden bent over je vooruitgang, of je schuldig voelt omdat je te weinig zou hebben gedaan, blokkeer je de natuurlijke energiestroom en zal vooruit gaan steeds meer moeite kosten.
Opeens begint je collega te zeuren over hoe zwaar het werk is of hoe belachelijk het is dat het beleid veranderd is, en ook krijg je ineens die lastige klant weer aan de telefoon. De wet van aantrekking zegt altijd ‘JA’ op dat wat jij aandacht geeft, en stuurt meer daarvan naar je toe.

Wees trots op jezelf, zodat je een positieve stroom op gang brengt

Gebruik creatiekracht liever om iets naar je toe te trekken waar je blij van wordt. Waardering versterkt wat je creëert! Zo verhoog je je eigen trillingsfrequentie en trek je ervaringen aan die daarmee overeenkomen. Alles wat jij nodig hebt is er al, het hoeft alleen nog in jouw realiteit te komen. Kijk eens naar je werk en bedenk waar je blij mee bent. Er is zoveel dat er al is, om gelukkig over te zijn! Waardeer jezelf over alles dat je al gecreëerd hebt en wees trots op jezelf. Je zult merken dat er een positieve stroom op gang komt, die zichtbaar wordt in kleine dingen: je ontvangt bijvoorbeeld een compliment over je werk, een bedankje van een klant of er komt opeens een oplossing voor dat moeilijke dossier. Zie het als tekenen van het universum dat je een positieve energiestroom op gang hebt gebracht en dat er hard gewerkt wordt aan de realisatie van de wensen en verlangens die je wel wilt met je werk. Als je de stappen die je hebt gezet waardeert, helpt dat je om verder te komen. Je creëert een positieve stroom in je leven, waardoor er ruimte komt voor nieuwe kansen.

“Voor Marieke was het een eye-opener om te voelen dat ze haar kritische houding naar zichzelf los kon laten. Ze keek milder naar zichzelf en ging zichzelf waarderen als fantastische administratieve ondersteuner van haar teamgenoten en waardeerde de zorg en oog voor details bij de uitvoering van projecten. Ze werd trots op haar zorgvuldigheid, die veel tevreden klanten opleverde. Ze kreeg de dag na ons gesprek hierover, een compliment van haar kritische collega en haar manager bracht dezelfde week een interne vacature als management assistente onder haar aandacht. Een baan met minder uren en evenveel inkomen. En guess what: ze werd aangenomen!”   

 Bewuste creator van je leven worden

In de Loopbaantrajecten en Soul Shift trajecten die ik met klanten doe, gaat het in de kern allemaal om het shiften naar werken en leven vanuit plezier en licht.
Op de achtergrond speelt de overgang van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk, die voor deze overstap in onszelf allerlei nieuwe technieken met zich meebrengt. Omdat wij opgegroeid zijn met de oude manieren van (over)leven en (hard) werken, moeten we hier nog aan wennen. Wees dus begripvol naar jezelf en waardeer jezelf voor de stappen die je zet om een bewuste creator van je leven te worden. Geniet van alles dat er al is in je leven en wees blij dat je groeit en dat je in staat bent steeds meer licht, liefde en plezier in je leven en je werk uit te nodigen. Waardeer de kleine dingen die er toe doen.

Je onderbewustzijn helpt je te creëren wat je wilt

En wanneer er ervaringen zijn die minder prettig zijn, is dat een teken dat jouw onderbewustzijn de pijnplekken aan het licht brengt, die heling nodig hebben, zodat kracht die nu nog geblokkeerd is, ook vrij kan gaan stromen in de richting van jouw doel. Wees dan juist zacht naar jezelf en moedig jezelf aan om de confrontatie in de ogen te kijken. Vertrouw erop dat alles zich precies in het juiste tempo en de juiste mate ontvouwt.

Van welke wensen wil jij werk maken?

Wil je meer uit je werk halen, je plezier in je werk terugvinden, of de stap zetten naar een andere baan? De snelste en meest moeiteloze manier om verandering in je werk te realiseren is te werken met de wet van aantrekking.

Ik denk graag met je mee! Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Je ontvangt in het kennismakingsgesprek direct al tips en adviezen waarmee je kunt beginnen om jouw wens te realiseren!

Voor een gratis kennismakingsgesprek:
Bruin tekstblok maak een afspraak