Ze komt voor coaching in haar sabbatical. Ze heeft begin dit jaar ontslag genomen, om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen in zichzelf en zich te oriënteren op ander werk. 

Eerst even Time-out

De eerste maanden heeft ze de tijd genomen om te onthaasten, uit te rusten en tijd te hebben voor haar gezin.

Opstelling van het verlangen

In een Opstelling van het verlangen (IZR) die we doen, is haar verlangen om ‘zichzelf te willen herontdekken’.

In een opstelling met IZR is het uitgangspunt dat de cliënt het verlangen in één zin formuleert. De woorden uit de zin worden opgesteld en maken innerlijke delen zichtbaar. De cliënt zelf heeft de regie en gaat een gesprek aan met de innerlijke delen.

In de opstelling staat een meisje dat zich enorm moet aanpassen aan haar moeder
en geen verbinding op emotioneel vlak met haar moeder kan maken. Ze herkent de dynamiek in haar huidige situatie met haar moeder, die altijd wil dat het contact aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, zodat het vooral ‘gezellig’ is. Het meisje in de opstelling voelt zich eigenlijk alleen en gedraagt zich als een kameleon om aardig en gezien te worden en om weerstand te voorkomen. 

Heling

Ze (cliënt met volwassen deel) heeft een fijn gesprekje met het kleine meisje in de opstelling, Het meisje voelt zich gezien en kan eindelijk vertellen hoe ze zich voelt. Ze voelde zich alleen en is blij met de aandacht die ze nu ontvangt van het volwassen deel in zichzelf. En dan is er opeens verbinding voelbaar, een ontroerend moment. Het meisje kan zich meer openen en komt in contact. En ze wordt zelfs nieuwsgierig naar haar omgeving. 

Na de opstelling stellen we vast dat ze haar innerlijke meisje heeft herontdekt, precies wat haar verlangen was bij de start van het proces. Het voelt zachter, meer gegrond en veel rustiger. Er is voelbaar minder innerlijke stress.

Impact op haar loopbaanvraag

Voor haar loopbaanvraag betekent dit dat ze zich beter kan verbinden met haar eigen behoeften en verlangens. Ze wil stoppen met zich aanpassen als een kameleon en komt daardoor eindelijk toe aan de vraag wat ze zelf graag zou willen.

Wordt vervolgd…

Dat ‘willen’ vraagt overigens nog enige aandacht. In het proces werd ook duidelijk dat het innerlijke deel ‘willen’ nog niet kan deelnemen en zich afzijdig houdt. We besluiten dat ‘willen’ een thema is waar we op terug komen in een volgende sessie.

Ben je geïnteresseerd in IZR?
Kijk in de agenda en bij de activiteiten