De opstellingen werkplaats is een ruimte waar je jouw vragen kunt inbrengen, waar je jezelf kunt voeden en waar je de thema’s kunt onderzoeken waar je in je leven tegen aan loopt. Een werkplaats voor groei en ontwikkeling.

Waarom opstellingen

Opstellingen zijn een krachtig middel om de moeilijkheden waar je tegenaan loopt te onderzoeken en te helen. Ze  werpen een licht op de onbewuste aspecten in het eigen (familie) systeem, die een rol spelen in het probleem. Vaak zijn er onverwerkte dingen uit het eigen verleden of uit het verleden van het familiesysteem die maken dat je niet voluit kunt leven. Die patronen worden vaak generaties lang doorgegeven, tot er iemand de moed heeft om onderzoek te doen. Als er met een liefdevolle blik gekeken en geluisterd kan worden hoeven de volgende generaties niet meer belast te worden met erfenissen uit het verleden.

Hoe werken opstellingen

In een opstelling kiest de vraagsteller representanten voor zichzelf en de personen die te maken hebben met de vraag. Behalve personen en familie kunnen ook relevante aspecten opgesteld worden, zoals een ziekte, loopbaan, een functie, gezin, geld of een bedrijf. Vaak hebben vragen waar we mee rondlopen betrekking op een thema. Vandaar dat we door het jaar heen verschillende thema’s aan bod komen in de Opstellingen werkplaats.

De opbouw van een ochtend

In de Opstellingen werkplaats werken we met thema’s.

We starten met een korte oefening of een geleide visualisatie rondom het thema waardoor alle deelnemers, zowel representanten als vraagstellers, voor zichzelf input krijgen en nieuwe inzichten kunnen opdoen.

Daarna is er ruimte voor 2 of 3 personen om een vraag in te brengen voor een opstelling.

Voor het actuele thema, kun je de agenda bekijken.

Deelname

Van tevoren opgeven is nodig.

Het is niet nodig om van te voren al te weten of je een vraag wilt inbrengen voor een eigen opstelling, of als representant wilt deelnemen. Indien er ruimte is, kun je een eigen vraag inbrengen. Weet je van tevoren zeker dat je een vraag wilt inbrengen, dan dien je dat van te voren aan te geven, zodat we een plek voor je opstelling kunnen garanderen.

Kijk in de agenda om te zien welke ochtenden je kunt deelnemen. Nieuwe data voor 2019-2020 volgen nog.