De opstellingen werkplaats is een ruimte waar je jouw vragen kunt inbrengen, waar je jezelf kunt voeden en waar je de thema’s kunt onderzoeken waar je in je leven tegen aan loopt. Een werkplaats voor groei en ontwikkeling.

Waarom opstellingen

Opstellingen zijn een krachtig middel om de moeilijkheden waar je tegenaan loopt te onderzoeken en te helen. Ze  werpen een licht op de onbewuste aspecten in het eigen (familie) systeem, die een rol spelen in het probleem. Vaak zijn er onverwerkte dingen uit het eigen verleden of uit het verleden van het familiesysteem die maken dat je niet voluit kunt leven. Die patronen worden vaak generaties lang doorgegeven, tot er iemand de moed heeft om onderzoek te doen. Als er met een liefdevolle blik gekeken en geluisterd kan worden hoeven de volgende generaties niet meer belast te worden met erfenissen uit het verleden.

Hoe werken opstellingen

In een opstelling kiest de vraagsteller representanten voor zichzelf en de personen die te maken hebben met de vraag. Behalve personen en familie kunnen ook relevante aspecten opgesteld worden, zoals een ziekte, loopbaan, een functie, gezin, geld of een bedrijf. Vaak hebben vragen waar we mee rondlopen betrekking op een thema. Vandaar dat er door het jaar heen verschillende thema’s aan bod komen in de Opstellingen werkplaats.

De opbouw van een ochtend

We starten met een korte oefening of een geleide visualisatie. Daarna is er ruimte voor 2 personen om een vraag in te brengen voor een opstelling.

Deelname

Er kunnen twee processen per ochtend plaatsvinden. Laat bij je aanmelding weten of je zelf graag een proces wilt doen, of dat je als resonantiepersoon wilt deelnemen. 

Kijk in de agenda voor alle data.