Wat zijn loopbaan opstellingen

Loopbaan opstellingen zijn een effectief middel om onbewuste blokkades op te sporen en in beeld te brengen. Door met een opstelling te werken, dienen zich vanzelf in de opstelling oplossingen aan, die je van tevoren nooit had kunnen bedenken en die perfect passend zijn.

Een loopbaanopstelling kun je inzetten voor vragen waar onbewuste aspecten meespelen waar je maar niet je vinger op lijkt te krijgen:

  • Vragen over je loopbaan en de stappen die je daarin wilt zetten
  • Vragen over arbeidsongeschiktheid
  • Onderzoeken wat er nodig is om stappen te zetten zodat je het werk kan doen dat jou inspireert en bezielt
  • Werk en privé leven beter in balans krijgen
  • Werkrelaties waar je mee worstelt
  • Keuzes die je moet maken in reorganisaties of veranderingen binnen het bedrijf waar je mee te maken hebt
  • Kortom, we kunnen alles opstellen waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen onderzoeken

Hoe werkt het

We werken een-op-een in de opstelling, dus niet met een groep vertegenwoordigers. We stellen voorwerpen op die de verschillende aspecten in de opstelling vertegenwoordigen. Als je wilt kun je ook eigen voorwerpen meebrengen.

In een Loopbaanopstelling staat jouw vraagstuk over je werk centraal. Na wat verdiepende vragen om de elementen en personen die in de opstelling opgesteld moeten worden helder te krijgen, kies je voorwerpen die een rol of persoon in de opstelling voor je kunnen vertegenwoordigen.

Door van een afstand naar opstelling te kijken, kun je de waarnemer zijn van je innerlijke systeem en van je eigen worsteling. Ik zal dan als begeleider de opstelling begeleiden en indien nodig de verschillende rollen representeren, zodat je alle kanten belicht krijgt.

We werken door tot de opstelling en je vraag een nieuw inzicht en een nieuw evenwicht hebben gevonden, zodat je blokkade is opgeheven en je zelf weer vrije ruimte ervaart om de stappen te zetten die je verlangt.

Wacht niet langer om je situatie te verbeteren als je met één sessie al helderheid kunt hebben.

Maak een afspraak